EFR+

MaiDiving heeft het Emergency First Response++ programma ontwikkeld, om een grotere basis te geven voor een effectieve hulpverlening. Tijdens de EFR++ cursus gebruiken we de basis van de EFR-training, echter hebben we deze training nog meer afgestemd op het duiken en er zit meer verdieping in. In 6 modules komen de volgende onderwerpen aan bod:

We gaan kijken naar de wetgeving omtrent het hulp verlenen, wat jij als hulpverlener wel en vooral niet mag. Ook leren we diverse vervoersmogelijkheden en hoe deze in de praktijk toe te passen.

We gaan dieper in op diverse ziektebeelden, hoe je deze herkent en hoe je hier op de juiste manier naar handelt.

We gaan leren reanimeren volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Onder toezicht van een gediplomeerd NRR- instructeur worden de juiste handelingen geleerd. Deze module is zeer praktijkgericht. Ook het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) komt aan bod.

We leren meer over duikgerelateerde verwondingen en aandoeningen. Denk hierbij aan snijwonden, onderkoeling en oververhitting.

Het klaarmaken van de zuurstofkoffer en het toedienen van noodzuurstof worden behandeld. Het in elkaar zetten van de zuurstoffles en het gebruik van de juiste hulpmiddelen komen aan bod.

De optionele module Care For Children is gericht op het hulpverlenen aan kinderen in nood. Tevens komt reanimatie aan baby’s/kinderen aan bod.

Na afloop van het EFR++ programma, inclusief de theorie- examens, ontvang je de volgende certificaten:

  • EFR Primary & Secondary Care
  • Care For Children (indien gekozen)
  • NRR certificaat (deze is 12 maanden geldig)
  • PADI Emergency Oxygen Provider

Het is ook mogelijk voor groepen, bedrijven en instellingen de Emergency First Response- cursus te volgen. Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.

Contact

010- 295 47 45

Albrandswaardsedijk 188b

3172 XB Poortugaal